Promocija FIDIC novih izdanja Ugovora 2017. i Centra za rešavanje sporova u oblasti građevinarstva u okviru Udruženja ACES

U organizaciji Udruženja inženjera konsultanata Srbije – ACES u petak 17. septembra održan je događaj koji je okupio predstavnike inženjersko-konsultantskog sektora u Srbiji, advokatske kancelarije i predstavnike značajnih stručnih institucija, državnih organa i nevladinih organizacija kao što su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, NALED, UNDP i drugi.

 

Na događaju pod nazivom “ACES Networking Day” članicama Udruženja, partnerima i saradnicima predstavljen je Centar za rešavanje sporova u oblasti građevinarstva osnovan u okviru ACES, nove institucije za rešavanje i administraciju sporova iz oblasti građevinarstva. Njegov cilj je da poboljša stručnost i profesionalnost u rešavanju građevinskih sporova, što razlikuje CDR Centar u poređenju sa drugim institucijama u regionu. Otpočinjanje rada Centra planirano je u martu 2022.

 

Takođe, predstavljeni su prevedeni najnoviji Modeli FIDIC uslova ugovaranja iz 2017. godine!

 

ACES je među prvim Asocijacijama u svetu koja je prevela najnovija izdanja. FIDIC-ovi novi modeli ugovora nasledili su čuvene FIDIC modele ugovorа iz 1999. godine koji su predstavljali okvir za mnoge istaknute građevinske i infrastrukturne projekte u svetu.

 

Kao odgovor na dugo očekivаnu modernizaciju standardnih modela ugovora u pripremi novih izdanja usvojene su nаjbolje prаkse i međunаrodni stаndаrdi. FIDIC uslovi ugovorаnja su za sada – а svakako će tako ostati i u budućnosti – “odabrani modeli ugovora” zа međunаrodne projekte građevinarstva i infrastrukture.

PODELI:
Table sadržaja
NAJNOVIJE

Newsletter

Prijavi se na naš newsletter i dobijaj najovije vesti direktno u inbox!

Možda će Vas i ovo zanimati

EFCA Godišnja konferencija i Skupština 2024. u Madridu

Odštetni zahtevi na građevinskim projektima – Kvantifikacija i prevencija, 11-12. jun 2024. u Beogradu

FIDIC inženjer: Put ka vrhu u građevinarstvu

Newsletter

Primajte obaveštenja o obukama, radionicama i trendovima u gradjevinarstvu.