PROJEKAT „EFEKTIVNE JAVNE NABAVKE U SLUŽBI EKONOMSKOG RASTA” NALED I ACES

PROJEKAT „EFEKTIVNE JAVNE NABAVKE U SLUŽBI EKONOMSKOG RASTA” NALED I ACES

Vodič za primenu ekonomski najpovoljnije ponude u javnim nabavkama usluga u građevinskom sektoru

Efektivne javne nabavke u službi ekonomskog rasta” je dvogodišnji projekat za unapređenje efikasnosti i transparentnosti javnih nabavki u Srbiji koji sprovodi NALED uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Članovi radne grupe Udruženja inženjera konsultanata Srbije – ACES, a u sklopu projekta „Efektivne javne nabavke u službi ekonomskog rasta” pripremili su Vodič sa preporukama za primenu ekonomski najpovoljnije ponude koja se ne zasniva samo na ceni, kod javnih nabavki usluga iz građevinskog sektora.

Cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta kroz disperziju znanja, jačanje dijaloga i razvoj digitalnih rešenja. Kako je poverenje građana u sistem javnih nabavki kao i nadležne institucije koje vrše nadzor nad primenom propisa i sprovođenjem postupaka iz ove oblasti od izuzetnog značaja, jer su upravo javne
nabavke zbog obima ukupne potrošnje veoma osetljive na nepravilnosti i neregularnosti, ovaj projekat
će se intenzivno baviti unapređenjem nivoa svesti o značaju javnih nabavki kroz poseban fokus na
zelene nabavke i uvažavanje rodne ravnopravnosti.

Projekat će ojačati kako naručioce, tako i ponuđače koji učestvuju u javnim nabavkama, ali i šire društvo-nevladine organizacije, medije, pravosudna i kontrolna tela kako bi se obezbedila efikasnost i transparentnost javnih nabavki u Srbiji.

U okviru projekta organizuju se obuke na temu javnih nabavki za naručioce.

Cilj obuka je usavršavanje i sticanje znanja za primenu drugih kriterijuma ekonomski najpovoljnije ponude, koja se ne zasniva samo na ceni.

Više informacija o terminima kao i o lokacijama održavanja obuka možete dobiti slanjem upita na imejl adresu fidic@aces.rs.

Za naručioce je obezbedjena i besplatna mentorska podrška kako bi uspešno primenili kriterijume ekonomski najpovoljnije ponude u tri odabrana predmeta nabavki (sektor građevinarstva, sektor savetovanja i konsultantskih usluga i nabavka softvera).

Broj mesta je ograničen.

Prijave su toku!

Prijave možete poslati na fidic@aces.rs.

Period realizacije projekta: januar 2021. – decembar 2022. godine.

PODELI:

Možda će Vas i ovo zanimati