Peta sednica Skupštine Udruženja, 29. mart 2012. godine

Na Petoj sednici Skupštine Udruženja inženjera konsultanata Srbije, koja se održala u četvrtak 29.marta 2012. godine u prostorijama Energoprojekta. jednoglasno su usvojeni izveštaj o radu Udruženja za 2011. godinu i izveštaj o finansijskom poslovanju Udruženja za 2011. godinu. Plan rada i budžet za 2011. su predstavljeni i takođe jednoglasno usvojeni.

Na početku Pete sednice Skupštine ACES-a, prisutnima je predstavljen kratak film povodom proslave šezdesetogodišnjice rada Energoprojekta, nakon čega se prešlo na usvajanje tačaka dnevnog reda.

U toku 2011. godine UO je razmotrio i odobrio ukupno 15 zahteva za članstvo . Nove redovne članice ACES-a su postale sledeće firme:  CRE International, IC Consulenten, ADC Biro, Boyden, COWI, Sinestezia, WIGA Project Group, BATES i North Engineering , dok su nove pridružene članice : Hausmajstor, Euro Balkan Advisors – EBA, Alstom Power, Građevinar, Arhitektonski fakultet i Alpine.

Usled teške finansijske situacije i zatvaranja firmi, iz Udruženja su istupile firme: C&N Consult, Geming, B-ING, Arsa Inženjering, Hydro-Comp i TKD Consult.
Nikola Matić,  predsednik Upravnog Odbora ACES-a , uručio je zahvalnicu Energoprojektu , u čije ime je zahvalnicu primila Ljiljana Rosić , i zahvalio se na stalnoj podršci koju Energoprojekt pruža radu ACES-a i razvoju inženjersko- konsultantskog sektora.

Nakon završene Pete Skupštine Nikola Matić je održao prezentaciju na kojoj je prisutnima predstavio FIDIC izdanja  i govorio o njihovim odlikama i načinima i prednostima njihove upotrebe u poslovanju.

PODELI:

Možda će Vas i ovo zanimati