ACES, USAID i Colliers International: LEED® Green Associate kursevi

LEED ® akreditacija je najistaknutiji sertifikat za kvalifikaciju profesionalaca u oblasti zelene izgradnje. LEED ® ispit za Zelene saradnike je prvi nivo LEED ® sistema profesionalne sertifikacije i posebno je osmišljen za profesionalce ne-tehničke struke.

U saradnji Udruženja, USAID Projekta za razvoj konkurentnosti i Colliers International organizovan je prvi LEED® Green Associate Exam Prep course u Srbiji tokom novembra/decembra 2009. godine, a organizovana su dva ciklusa LEED® Green Associate Exam Prep Course tokom juna/jula i oktobra 2010. godine.

Kurs se sastojao od nekoliko predavanja koja su tretirala sledeće teme: Upoznavanje sa Zelenim konceptom izgradnje i insititutom, Analiza životnog ciklusa zgrada,  Troškove i beneficije, Upoznavanje sa LEED, GBCI, LEED sistemom ocenjivanja, Održive lokacije: transport, izbor lokacije, projektovanje, Efikasno korišćenje vode, Energija i atmosfera: potražnja, efikasnost, rashladna sredstva, obnovljiva energija, tekuća energetska efikasnost, Materijali, sirovine i izvori: upravljanje otpadom, uticaji na životni ciklus, Unutrašnji kvalitet životne sredine: kvalitet unutrašnjeg vazduha, temperature, osvetljenje i akustika, Inovativni pristupi.

PODELI:

Možda će Vas i ovo zanimati