ACES na trećem po redu Sajmu organizacija civilnog društva “SAMOinicijativa”

 

Udruženje inženjera konsultanata Srbije ACES učstvovalo je na trećem po redu Sajmuorganizacija civilnog društva „SAMOinicijativa“, koji se održao od 24. do 25. maja 2012. godine na trgu Nikole Pašića u organizaciji Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda. Na Sajmu je učestvovalo sedamdeset organizacija koje su posetiocima, kojih je u dva dana koliko je sajam trajao bilo više hiljada, predstavile svoje aktuelne  projekte i planove za buduće aktivnosti. Cilj organizovanja ovakvog sajma bio je da se podstaknu građani da svojim angažovanjem, zalaganjem i inicijativom utiču na pozitivne promene u društvu.

 

ACES je  na Sajmu organizacija civilnog društva „SAMOinicijativa“ upoznao sve posetioce sa svojim radom i predstavio aktuelne projekte na kojima radi. Svi zainteresovani su mogli da dobiju detaljnije informacije o FIDIC standardima u građvinarstvu, o aktuelnostima u građevinskom sektoru u zemlji i inostranstvu, da se upoznaju sa projektom Zelene Baze, ali i sa FIDIC izdanjima čiji je ACES ekskluzivni izdavač.

 

Sajam su otvorili Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, a svečanom otvaranju Sajma prisustvovali su predstavnici međunarodne zajednice, među kojima su bili ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Meri Vorlik i šef Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji Antje Rotmund.

 

Posetioci su prvog dana Sajma, u četvrtak 24. maja imali prilike da prisustvuju , između ostalih, predavanju na temu preduzetništvo mladih u Srbiji  kao i diskusiji na temu „ Upotreba društvenih mreža i novih tehnologija u ostvarivanju ciljeva organizacija civilnog društva“. Drugog dana Sajmana programu je bilo predavanje u organizaciji Beogradske otvorene škole „Vodič za planiranje karijere“ kao i razgovor o korupciji u sistemu visokog obrazovanja. Takođe, Gej strejt alijansa i Komitet pravnika za ljudska prava (JUKOM) su raspravljali o uvođenju zločina iz mržnje u Krivični zakonik, zašto je potreban i šta će promeniti.

PODELI:

Možda će Vas i ovo zanimati