Održana FIDIC-ACES-EFCA Regionalna Infrastrukturna konferencija “THE ROAD TO SMART INFRASTRUCTURE”

Regionalna infrastrukturna konferencija, pod nazivom “The Road to Smart Infrastructure” u organizaciji Udruženja inženjera konsultanata Srbije (ACES), u saradnji sa FIDIC-om i EFCA-om (svetskom i evropskom asocijacijom sa sedištima u Ženevi i Briselu)  održana je 09. i 10. marta u Hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Ovakav vid međunarodne FIDIC  infrastrukturne  konferencije po prvi put je organizovan u Srbiji i okupio je preko 150 delegata, i veliki broj stranih i domaćih govornika.

Na otvaranju konferencije prisutnima se obratio Branislav Simovićpredsednik Upravnog odbora ACES-a a potom je reč preuzela državna sekretarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović i učestvovovala na panelu Life Cycle Cost.

Eminentni regionalni i međunarodni stručnjaci iz predmetnih oblasti i visoki zvaničnici FIDIC-a, EFCA-e i drugih organizacija i institucija govorili su o aktuelnim temama i dešavanjima kao što su:  Tehnologije budućnosti u oblasti nabavki , Troškovi životnog ciklusa i kako je  korišćenja Digitalne transformacije i interneta povezano sa najboljim praksama u oblasti nabavki.

Pored predstavnika Svetske bankeEBRD-a i EU delegacije u Srbiji, učesnici su imali priliku da slušaju i izlaganja mnogih stručnjaka iz Srbije: Uprave za javne nabavke, kao i kompanija EnergoprojektBexel ConsultingVMSTK Consulting, i advokatske kancelarije Moravčević, Vojinović i partneri.

Učesnici iz centralne i jugoistočne Evrope imali su priliku da razmene iskustava  i na temu FIDIC ugovora, infrastrukturnih projekata i njihovog finansiranja, kao i naprednih tehnologija koje donose razvoj i promene u inženjersko-konsultantskom sektoru.

Drugog dana konferencije u  završnom obraćanju prisutnima su se obratili Ministar finansija Dušan Vujović, i izvršni direktor FIDIC-aEnrico Vink koji je još jednom istakao važnost ovog skupa i zvanično zatvorio konferenciju.

Sponzori konferencije:

  • Zlatni sponzor – M Enterijer Gradnja
  • Srebni sponzor – Microsoft Software
  • Spozori banketa – Bexel ConsultingEnergoprojektFenwick ElliottThomas-Koziarski Consulting
  • Ostali sponzori – BATES, MACEMontprojektSiemensVMS

Medijski partneri konferencije: Poslovni portal eKapija i magazin Nedeljnik.

PODELI:
Table sadržaja
NAJNOVIJE

Newsletter

Prijavi se na naš newsletter i dobijaj najovije vesti direktno u inbox!

Možda će Vas i ovo zanimati

Odštetni zahtevi na građevinskim projektima – Kvantifikacija i prevencija, 11-12. jun 2024. u Beogradu

FIDIC inženjer: Put ka vrhu u građevinarstvu

FIDIC Module 4 – Management and Administration of FIDIC Contracts, May 30-31, 2024

Newsletter

Primajte obaveštenja o obukama, radionicama i trendovima u gradjevinarstvu.