O NAMA

ACES je strukovno i neprofitabilno udruženje osnovano aprila 2009.

Ciljevi

Sve članice Udruženja su potpisnice Etičkog kodeksa Udruženja koje prati kodeks FIDIC, i sve dobijaju pravo upotrebe FIDIC i ACES logotipa uz propisane uslove.

Za više informacija o tome kako postati član Udruženja posetite stranicu Prijavite se za članstvo.

Aktivnosti

O ACES-u

Članice Udruženja mogu biti inženjersko-konsultantske firme u Srbiji, kao i arhitektonski biroi, izvođači, osiguravajuća društva, advokatske kancelarije i druge firme koje su zainteresovane da promovišu ciljeve Udruženja.

Osnivači Udruženja su 16 priznatih preduzeća u Srbiji koja se bave pružanjem inženjersko-konsultantskih usluga: C&N Consult, CPM, Delta Inženjering, DOMAA, EC Harris, ENERGOPROJEKT, FIDECO/Tahal, IK Consulting, MACE, Mašinoprojekt Kopring, Mostprojekt, Siemens d.o.o., VMS, i YU Build. Pridružene članice Udruženja su Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Fakultet za finansije, ekonomiju i administraciju – FEFA Univerziteta Singidunum i Ekonomski institut u Beogradu.

Udruženje inženjera konsultanata Srbije postalo je punopravni član Međunarodnog saveza inženjera konsultanata FIDIC (Fédération International Des Ingénieurs – Conseils) 16. septembra 2009. godine, čime je preuzelo čast i obavezu da kao ogranak FIDIC za teritoriju Republike Srbije širi najviše standarde u građevinarstvu. Istovremeno članice Udruženja su dobile veći kredibilitet i time postale konkurentnije, posebno pri učešću na značajnijim građevinskim tenderima koji prate pravila FIDIC. Članstvo u FIDIC će doprineti i poboljšanju poslovne klime u Srbiji, s obzirom da se podstiču građevinski ugovori koji suzbijaju korupciju.

Našu inicijativu osnivanja i razvoja Udruženja inženjera konsultanata Srbije podržali su i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Ministarstvo za infrastrukturu, Ministarstvo trgovine i usluga, Kabinet potpredsednika Vlade zaduženog za evropske integracije/predsednika Nacionalnog saveta za konkurentnost Srbije. Osnivanje Udruženja značajno je pomogla i Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, a Udruženje sarađuje i sa Svetskom Bankom / Međunarodnom finansijskom korporacijom – IFC.

partneri ACES logotipi

Newsletter

Primajte obaveštenja o obukama, radionicama i trendovima u gradjevinarstvu.