GIZ / ACES radionica: “Obnovljivi izvori energije”

ACES je u toku 2014. godine uspostavio saradnji sa nemačkom razvojnom agencijom GIZ. GIZ program “Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji” je bilateralni program između Republike Srbije i Savezne republike Nemačke. Program se bavi perspektivama i izazovima u razvoju srpskog tržišta bioenergije. Program pruža podršku srpskim i nemačkim investitorima pri razvoju i implementaciji različitih vrsta inovativnih bioenergetskih projekata (npr. sistemi grejanja bioenergijom u javnim i privatnim objektima, biogas postrojenja, postrojenja za proizvodnju toplotne energije za industrijske ili tehnološke potrebe).

U saradnji sa ACES-om, GIZ je organizovao radionicu na temu ekonomskih i projektnih analiza sistema grejanja na drva i CHP-sistema za inženjere i planere iz oblasti termo-energetike i obnovljivih izvora energije u periodu od 27 – 30. oktobra 2014. godine u hotelu M Best Western, Beograd.

Četvorodnevna radionica održana je od strane Renewable Academy AG (RENAC), Berlin/Nemačka (http://www.renac.de/en/home.html)

Ciljevi radionice su dodatna obuka za srpske inženjere i planere u domenu ekonomske evaluacije i procene tehnoloških zahteva bioenergetskih projekata, i dalja obuka koja se odnosi na procenu i analizu isplativih studija izvodljivosti za bioenergetske projekte.

Učesnici radionice su dobili sertifikat o pohađanju / RENAC sertifikat koji ispunjava ISO 9001:2008 standarde.

PODELI:
Table sadržaja
NAJNOVIJE

Newsletter

Prijavi se na naš newsletter i dobijaj najovije vesti direktno u inbox!

Možda će Vas i ovo zanimati

Odštetni zahtevi na građevinskim projektima – Kvantifikacija i prevencija, 11-12. jun 2024. u Beogradu

FIDIC inženjer: Put ka vrhu u građevinarstvu

FIDIC Module 4 – Management and Administration of FIDIC Contracts, May 30-31, 2024

Newsletter

Primajte obaveštenja o obukama, radionicama i trendovima u gradjevinarstvu.