Deveta sednica Skupštine Udruženja, 25. maj 2016. godine

Na Devetoj sednici Skupšine Udruženja inženjera konsultanata Srbije, koja je održana u sredu 25. maja 2016. godine u prostorijama Energoprojekta, jednoglasno su usvojeni izveštaj o radu Udruženja za 2015. godinu i izveštaj o finansijskom poslovanju Udruženja za 2015. godinu. Plan rada i budžet za 2016. godinu su predstavljeni i takođe jednoglasno usvojeni.

Prisutnima su se obratili prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Skupštine Inženjerske komore Srbije i Tamara Borovčanin iz USAID BEP-a (Projekat za bolje uslove poslovanja). Nakon njihovog izlaganja prešlo se na usvajanje tačaka dnevnog reda.

Na Skupštini je predstavljena ,,Deklaracija o podršci kvalitetu inženjerskih i arhitektonskih usluga” koju su usvojili i potpisali ACES, Udruženje arhitekata Srbije (UAS) i Društvo arhitekata Beograda (DAB). Tema Deklaracije odnosi se na potrebu da se postigne uređena i efikasna javna potrošnja u oblasti inženjerskih i arhitektonskih usluga u Republici Srbiji. Deklaracija je odobrena i potpisana od strane Jaewan Lee, Predsednika FIDIC-a i Flemming Bligaard Pedersen, Predsednika EFCA-e da je u skladu sa preporukama Evropske komisije. Održani su sastanci sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, EBRD, EIB i WB radi dobijanja podrške za usvajanje Deklaracije u našoj zemlji.

Predstavljen je i Pravilnik o osnivanju i radu Nacionalne PRO Liste Udruženja inženjera konsultanata Srbije. Nacionalna PRO Lista stručnjaka prepoznaje sledeće kategorije stručnjaka: Eksperti tehničkih disciplina, Advokati i Adjudikatori. Upravni odbor ACES-a doneo je odluku o formiranju Nacionalne PRO liste stručnjaka udruženja ACES po ugledu na “President’s“ listu FIDIC, kao i iskustva iz prakse.

Nakon završene Devete Skupštine Dragana Čukić, član UO ACES-a održala je prezentaciju na temu Zakona o planiranju i izgradnji – iskustva iz implementacije.

PODELI:
Table sadržaja
NAJNOVIJE

Newsletter

Prijavi se na naš newsletter i dobijaj najovije vesti direktno u inbox!

Možda će Vas i ovo zanimati

Odštetni zahtevi na građevinskim projektima – Kvantifikacija i prevencija, 11-12. jun 2024. u Beogradu

FIDIC inženjer: Put ka vrhu u građevinarstvu

FIDIC Module 4 – Management and Administration of FIDIC Contracts, May 30-31, 2024

Newsletter

Primajte obaveštenja o obukama, radionicama i trendovima u gradjevinarstvu.