AKTIVNOSTI

FIDIC Obuke

ACES kao predstavnik FIDIC-a u Srbiji promoviše vrednosti, principe i metodologiju FIDIC-a i kroz autorizovane i akreditovane obuke. ACES kao vodeći pružalac FIDIC obuka nudi širok spektar edukativnih programa namenjenih unapređenju veština i znanja inženjera i građevinskih profesionalaca. Naši kursevi detaljno pokrivaju sve aspekte FIDIC ugovora, od osnovnih principa do naprednih tehnika upravljanja projektima, čime se obezbeđuje duboko razumevanje i praktična primena FIDIC standarda na realnim projektima. Pružamo edukaciju koja je ključna za uspešno vođenje i realizaciju građevinskih projekata.

01

Internacionalne FIDIC obuke

Internacionalne FIDIC obuke koje ACES izvodi kao nacionalna FIDIC asocijacija u Srbiji, organizovane su u saradnji sa FIDIC centralom u Ženevi. Obuke su podeljene u četiri Modula, na engleskom kao zvaničnom jezikom. Nakon svake dvodnevne obuke, učesnici dobijaju Internacionalni sertifikat o pohađanju obuke izdat od strane FIDIC-a u Ženevi. Ove obuke su idealne za stručnjake koji rade na međunarodnim projektima i žele međunarodno priznate sertifikate.

FIDIC Moduli

MODUL 1
Practical use of FIDIC Conditions of Contracts

Obuka Modul 1 postavlja osnovu za razumevanje metodologije FIDIC ugovora, pružajući sveobuhvatan uvod u standardne forme i procedure.

MODUL 2
Management of Claims and Resolution of Disputes (2017 vs 1999 Editions)

FIDIC obuka Modul 2 o potraživanjima i sporovima će vam doneti neophodna detaljna znanja i uvid u odredbe o upravljanju potraživanjima i rešavanju sporova u skladu sa FIDIC uslovima ugovora.

MODUL 3
FIDIC DAB/DAABs Course

Obuka FIDIC Modul 3 osmišljena je tako da sa učesnicima podeli zahteve i procedure za sprovođenje DAB-a. FIDIC je sada uveo DAB (1999) u DAAB (2017) u stalnom formatu, poboljšavajući njihovu ulogu na građevinskim projektima. Obuka se uglavnom fokusira na pravne i ugovorne pozadine, mehanizme, karakteristike upravljanja projektima i proceduralna pravila. Tokom obuke biće predstavljena studija slučaja zasnovana na stvarnom slučaju.

MODUL 4
FIDIC Contracts Management and Administration

Obuka FIDIC Modul 4 osmišljena je da pomogne učesnicima da prošire svoje znanje i iskustvo u radu sa FIDIC-ovim glavnim oblicima ugovora o izgradnji, bilo da predstavljaju Naručioce, Konsultante ili Izvođače. Modul 4 se uglavnom fokusira na ugovorne mehanizme, karakteristike upravljanja projektima FIDIC-ovih glavnih oblika ugovora i najbolje prakse.

02

Lokalne FIDIC obuke

Lokalne obuke se fokusiraju na primenu FIDIC ugovora u skladu sa lokalnim zakonodavstvom u Srbiji i regionu. Predavanja drže domaći stručnjaci, naglašavajući prilagođavanje FIDIC ugovora lokalnim potrebama. Obuke se sastoje od dva nivoa: osnovnog i naprednog.

Zvanični jezik obuke je srpski, a učesnici po završetku dobijaju lokalni/regionalni sertifikat o pohađanju obuke izdat od strane ACES-a, kao Nacionalne FIDIC asocijacije u Srbiji. Ove obuke su ključne za uspešnu implementaciju FIDIC standarda na lokalnim projektima.

Osnovni cilj lokalnih obuka obuke je unapređenje rada sa FIDIC uslovima ugovora, formama ugovora i procedurama za realizaciju projekata, a kroz upoznavanje sa međunarodnim uslovima ugovora i uslovima za njihovu primenu, osnovnim odredbama najviše korišćenih formi ugovora, prednostima i izazovima koji se mogu javiti prilikom korišćenja ovakvih formi ugovora. Obuka je namenjena rukovodiocima kompanija, rukovodiocima sektora, rukovodiocima razvoja, inženjerima, inženjerima nadzora, pravnicima, ekonomistima i svima onima koji se u svojim firmama bave međunarodnim ugovorima.

02

FIDIC In-house Obuke

ACES pruža mogućnost organizovanja in-house FIDIC obuka, koje su zatvorenog tipa i prilagođene specifičnim potrebama vašeg preduzeća. Ove obuke su idealne za veće timove, omogućavajući intenzivnije učenje u skladu sa vašim internim zahtevima.

Cena in-house obuka se formira na osnovu broja učesnika i posebnih zahteva klijenta, čime se obezbeđuje fleksibilnost i efikasnost u edukaciji vaših zaposlenih.

Kalendar FIDIC obuka

Pogledajte nadolazeće obuke i rezervišite vaše mesto.

Internacionalne obuke su koncipirane u 4 modula, gde strani predavači pružaju najbolja teorijska i praktična znanja u domenu primene FIDIC ugovora širom sveta.

Lokalna obuka je sažeta u jednom modulu, a renomirani domaći predavači unaprediće vaše znanje o primeni FIDIC ugovora na našim prostorima.

In House obuke su zatvorenog tipa, personalizovane i u potpunosti prilagođene nivou znanja i ekspertize vaše kompanije.

Newsletter

Primajte obaveštenja o obukama, radionicama i trendovima u gradjevinarstvu.