ACES / FEFA / Fondacija Konrad Adenauer Okrugli sto: “Infrastruktura kao pokretač srpske privrede”

U saradnji sa ACES članicom – Fakultetom za ekonomiju, finansije i adminsitraciju (FEFA) i fondacijom Konrad Adenauer, ACES je organizovao okrugli sto na temu infrastrukture kao pokretača domaće privrede.Okrugli sto je održan 15. novembra 2013. u 14h u prostorijama Fakulteta za ekonomiju, finansije i adminsitraciju (FEFA).

Na ovom događaju učestvovali su ugledni stručnjaci iz javnog i privatnog sektora, kao i predstavnici akademske zajednice koji su razmatrali perspektivu razvoja infrastrukture u Srbiji. Na okruglom stolu bilo je reči o novom Zakonu o planiranju i izgradnji, glavnim infrastrukturnim projektima u Srbiji i izazovima razvoja infrastrukture. Uz predstavnike Ministarstva privrede (Dušan Vasiljević), Saobraćajnog fakulteta (dr Olja Čokorilo), FEFA (dr Vladimir Poznanić), i fondacije K. Adenauer (Henri Bone), u ime ACES-a panelista je bio Nikola Matić.

U raspravi o nacrtu novog Zakona o planiranju i izgradnji učestvovali su prisutni privrednici, ekonomisti i inženjeri. Posebno su naglašeni značaj pojednostavljenja procedura, veća jasnoća vlasničkih prava koja su uslov za izgradnju i usaglašavanje sa međunarodnim standardima FIDIC.

PODELI:
Table sadržaja
NAJNOVIJE

Newsletter

Prijavi se na naš newsletter i dobijaj najovije vesti direktno u inbox!

Možda će Vas i ovo zanimati

Odštetni zahtevi na građevinskim projektima – Kvantifikacija i prevencija, 11-12. jun 2024. u Beogradu

FIDIC inženjer: Put ka vrhu u građevinarstvu

FIDIC Module 4 – Management and Administration of FIDIC Contracts, May 30-31, 2024

Newsletter

Primajte obaveštenja o obukama, radionicama i trendovima u gradjevinarstvu.