Vesna Prodanović

Član Upravnog odbora

Vesna Prodanović je diplomirala na mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i kasnije je stekla zvanje master certificate na Univerzitetu George Vashington iz oblasti upravljanja projektima. Ona je sertifikovani rukovodilac projekta – PMP.

Nakon što je prethodnih 25 godina provela u gradjevinskoj kompaniji Energoprojekt, gde je u jednom periodu obavljala funkciju Izvršnog direktora za operativne poslove, pridružila se Bechtel-u 2018. godine, na mestu zamenika direktora projekta.

Za vreme svog boravka u Energoprojektu, Vesna je radila na projektovanju, izgradnji i realizaciji projekata kao inženjer, koordinator, rukovodilac gradilišta i projekata i direktor projekata na projektima u Srbiji, Rusiji, Nigeriji i Belorusiji – Turistički kompleks „Hyatt Regency Crni vrh“; Klinički centar Srbije Beograd; US Steel – Sartid; Fabrika duvana Monus Inđija; Tržni centar “Delta City”; Univerzitetski stambeni kompleks „Belville“; Rekonstrukcija topionice i izgradnja nove fabrike sumporne kiseline – RTB Bor, Banka Kazanj, Almetjevsk, Farmaceutska fabrika Tiumen, Rusija; Fabrika duvana u Nigeriji; tri bolnice na Jamajci; Zgrada parlamenta u Nigeriji; Energocenter Minsk.

Vesna je članica SMEITS, PMI, PMI Serbia.

Govori engleski, ruski i nemački jezik.