ACESUdruženje inženjera konsultanata Srbije

  • FIDIC
  • EFCA

National Member Association

Predrag Pažin

Predrag Pažin

Predrag Pažin, Član Upravnog odbora

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, odsek za termotehniku. Bogato radno iskustvo stekao je radeći u kompanijama Gec Alsthom, Janko Lisjak i Termoinženjering.

Od 2002. godine priključuje se radu u Ministarstvu rudarstva i energetike i novoosnovanoj Agenciji za energetsku efikasnost Republike Srbije, kao savetnik za energetsku efikasnost u zgradarstvu. Obučavan od strane stručnjaka Svetske banke, Evropske agencije za rekonstrukciju, Norveške grupe za EE , danske kompanije CarlBro, Energetskog instituta Catalonia i mnogih drugih svetski priznatih kompanija u oblasti EE.

Rukovodio projektima finansiranih od strane EAR po procedurama EU guidlines: Obuka „Train the trainers“ srpskih stručnjaka za izradu energetskih bilansa u zgradama i Demonstracioni projekat EE u javnim zgradama, kao i projektima finansiranih od starne i po procedurama WB: EE u školama i bolnicama sa rekonstrukcijom 30 objekata.

Svoje usavršavanje nastavlja u Jedinici za implementaciju u okviru Ministarstva zdravlja Republike Srbije za realizaciju projekta „Serbian Health project“ koji je finansiran od strane Svetske banke.

Bogato iskustvo u rukovođenju projektima, nabavkama po procedurama WB, EIB uz dodatno usavršavanje u Fidic uslovima ugovaranja nastavlja se u Termoinženjeringu gde predvodi tim za prodaju i ugovaranje i koji je realizovano više desetina kapitalnih projekata kao što su izgradnja fabrike Michelin Tigar Tyres u Pirotu, Contitech u Subotici, Pharmaswiss i Galenika u Zemunu itd.

pazin@aces.rs

Pošalji prijatelju

progress ajax_processing_msg