Upravni odbor

Vesna Prodanović

Predsednica Upravnog odbora

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu stekla je zvanje Diplomiranog mašinskog inženjera, smer termotehnika. Na Univerzitetu “George Washington” u Engleskoj i Nemačkoj stekla je “Masters Certificate“ u oblasti Project Managementa, a takodje i sertifikat „Project Management Professional“ – PMP. Član je SMEITS, PMI, PMI Serbia.

Radila je u delu projektovanja i izvođenja, na pripremi ponuda i ugovaranju,a iskustvo na projektima po FIDIC modelima ugovora gradi od 1999.godine. Radila je kao projektant, glavni inženjer, koordinator, pa potom kao direktor radova i direktor projekta na mnogim projektima u zemlji (Turistički kompleks Hyatt Regency Crni vrh, Klinike u okviru KCS Beograd; US Steel – Sartid, Fabrika cigareta Monus Inđija, Tržni centar Delta City, Univerzitetsko naselje Belville, Rekonstrukcija topionice bakra i dogradnja nove fabrike sumporne kiseline – RTB Bor) i inostranstvu ( Fabrika lekova Tjumen, Rusija; Robna kuća Magazin Tjumen, Rusija,Fabrika duvana Nigerija;Tri bolnice na Jamajci, Zgrada Parlamenta u Abudži,Nigerija, Energocentar Minsk, Belorusija).

Od 2017. godine zaposlena je na funkciji Deputy project manager – country lead u kompaniji Bechtel.

Govori engleski, ruski i nemački jezik.

Nikola Matić

Potpredsednik Upravnog odbora

Nikola Matić je kvalifikovani inženjer sa preko 25 godina iskustva u oblasti infrastrukturnog projektovanja i izgradnje. Naročito je iskusan u domenu multidisciplinarnih projekata koji integrišu različite stručne elemente po FIDIC Modelima ugovora.

Njegovo iskustvo obuhvata planiranje kopnenog saobraćaja i projektovanje potrebne prateće infrastrukture, uključujući i samu izgradnju.

Ima veliko iskustvo u pregovaranju, posredovanju, upravljanju potraživanjima i ugovorima, kao i rešavanju problema na regionalnim projektima.

Pored upravljanja kompanijama VMS i DNEC, odgovoran je za sve aspekte nadzora gradnje, za upravljanje građevinskim ugovorima po različitim modelima FIDIC Uslova Ugovora.

Suosnivač je i član Upravnog odbora nacionalne FIDIC Asocijacije u Srbiji, Udruženja inženjera konsultanata Srbije-ACES

Od septembra 2015. godine, kao član Upravnog odbora u EFCA (Evropsko udruženje inženjera konsultanata), pored redovnih aktivnosti, odgovoran je za vođenje grupe Future Trends, novoosnovanog EFCA podkomiteta.

U proteklih 15 godina, g. Matić je bio uključen u brojne slučajeve i treninge koji su obrađivali različite aspekte korišćenja FIDIC-a na projektima – pravne, tehničke, odštetne zahteve i rešavanje sporova.

Branislav Simović

Član Upravnog odbora

Branislav ima dinamičnu tridesetogodišnju karijeru u vodećim međunarodnim građevinskim kompanijama širom jugoistočne Azije, Australije, srednjeg istoka i Evrope. Učestvovao je u projektima izgradnje velikih i prestižnih zgrada i infrastruktura, kao što su: Zastava-FIAT, Univerzijada 2009 – Blok 67, Porto Montenegro, trgovinski centar Osijek Porta Nova, Projekat Liman Park, Atlas Capital Centar, IT park Indjija, Beograd na vodi.

Branislav ima iscrpno znanje vezano za građevinu i aktivnosti razvoja gradilišta – od projektovanja do sprovođenja i procene. Poznaje zahteve planiranja građevinskih projekata, procenu troškova, pisanje specifikacija, šifre i standarde gradilišta i tehnike kontrole, poznaje finansijske procedure kako bi se troškovi projekta držali pod kontrolom. Stručnjak je za pripremu programa garancije kvaliteta na projektima, za pripremu i sprovođenje politika, procedura, praksi u upravljanju kvalitetom projektovanja i izgradnje.

Član je Upravnog odbora Udruženja inženjera konsultanata Srbije od samog osnivanja 2009, i bio je predsednik UO u period od 2015-2017.

Branislav je u periodu od 2006. do 2009. godine, kao regionalni direktor kompanije MACE aktivno učestvovao u FIDIC aktivnostima. Pod njegovom inicijativom kompanija MACE promovisala je FIDIC metodologiju u Srbiji, a potom i učestvovala u samom osnivanju ACES-a kao nacionalne asocijacije. Branislav je takođe Korporativni član, licencirani inženjer i član Udruženja inženjera pri građevinskom fakultetu u Australiji, NPER, član Udruženja profesionalnih inženjera, Australija, član Udruženja za kvalitet za Australiju i Aziju, član Instituta za garanciju kvaliteta – London, UK, član Nacionalnog odbora za bezbednost, Australija, član Američkog društva inženjera za bezbednost, SAD i član Srpske inženjerske komore, Srbija.

Od septembra 2017. godine Branislav Simović preuzima funkciju konsultanta u kompaniji Hill International.

Dragana Čukić

Član Upravnog odbora

Diplomirala je i magistrirala na Građevinskom fakultetu u Beogradu – odsek za konstrukcije, gde je i nastavila profesionalno angažovanje kao asistent na Katedri za metalne konstrukcije, sve do 2006. godine.

Tokom akademske karijere, bila je aktivni učesnik u radu, predsednik Nadornog odbora  i član Predsedništva JDGK (Jugoslovenskog društva građevinskih konstruktera), od koga je dobila i priznanje kao zaslužni član. Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova, kao i koautor monografije „Metalne konstrukcije“ . Kao projektant, učestvovala je u izradi većeg broja projekata čeličnih konstrukcija, a jedan je od pokretača i aktivnih učesnika u realizaciji uvođenja Evrokodova u našu građevinsku praksu.

Od 2000. godine razvija bogatu karijeru u oblasti upravljanja projektima i razvoja projekata nekretnina, radeći na realizaciji jednog od najvećeg portfolia nekretnina u regionu u okviru kompanije Delta, najveće privatne kompanije u Srbiji, obavljajući funkcije Projekt menadžera, zatim Direktora razvoja Delta Real Estate, Direktora Delta Investa, sve do Generalnog direktora Delta Real Estate i člana Borda direktora Delta Holdinga .

Od avgusta 2011. godine sa partnerima osniva sopstvenu JAI Development&Consulting čija je osnovna delatnost usmerena na investicije i konsalting u oblasti obnovljivih izvora energije i nekretnina.

Predrag Subotić

Član Upravnog odbora

Diplomirao je na Građevinskom Fakultetu u Beogradu – odsek za konstrukcije, i položio stručni ispit. Poseduje licence Inženjerske komore, kao i Sertifikat Međunarodne Federacije za mirno rešavanje sporova.

Stekao je značajno iskustvo u upravljanju projektima (investicijama) u Srbiji, Crnoj Gori i ex. SSSR, uključujući sve faze potrebne za realizaciju projekta: tenderisanje, ugovaranje, pribavljanje dozvola i saglasnosti, projektovanje, izgradnja, stručni nadzor, planiranje i koordinacija, primopredaja.

Učestvovao je na nekim od najznačajnihprojekata u Srbiji kao što su Rekonstrukcija fabrike “Grmeč”, Rekonstrukcija-izgradnja Jugoslovenskog Dramskog Pozorišta posle požara 1997.godine, Poslovni centar “Ušće”. Upravljao je projektima (investicijama) na više od 40 gradilišta u Srbiji uključujući kompletno opremanje i pripadajuću infrastrukturu-Srpsko-mađarski granični prelaz “Horgos” i drugi.

Stekao je značajno međunarodno iskustvo radom na Projektu Kaspijskog naftovoda (CPC Projekat) u Rusiji i Kazahstanu, kao i radom na “MTS Outsourcing Project”, projektu najvećeg ruskog mobilnog operatera.

Poseduje iskustvo na Projektima po FIDIC standardima.

Gospodin Subotić je od marta 2008 zaposlen u Kompaniji “Siemens d.o.o” na poziciji “Head of Project Management”.

Član je Saveta stranih investitora – Komitet za “ Real Estate “.

Izabran je za člana ACES Upravnog odbora 28. Februara 2011.

Saša Trajković

Član Upravnog odbora

Saša Trajković je diplomirani inženjer građevine, direktor  i vlasnik Preduzeća za pružanje usluga STMG Consultancy d.o.o. Beograd, vodeće konsultantske kuće u oblasti građevinarstva u regionu. Saša poseduje radno iskustvo od preko 26 godina u vođenju projekata izgradnje  poslovnih i stambenih objekata, tržnih centara, itd. Radeći na kapitalnim projektima, Saša je razvio liderske sposobnosti i izgradio odnos sa klijentima koji se zasniva na razumevanju, zajednikom interesu i već dokazanom uspehu.

U svojoj profesionalnoj karijeri, Saša je stekao značajno znanje, stručnost i iskustvo u oblasti inženjerskog konsaltinga, kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu.

STMG Srbija i STMG Hrvatska predstavljaju sedišta za poslovanje u regionu – na području Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, i Bosne i Hercegovine. STMG kao firma koja se bavi inženjerskim konsaltingom, pruža usluge upravljanja projektom i troškovima, nadzora projektnog finansiranja, tehničke ekspertize pri transakcijama i refinansiranju projekata, pruža podršku u arbitraži i sporovima u oblasti građevinarstva, domaćim i stranim investitorima, korporacijama i bankama.

Predrag Pažin

Član Upravnog odbora

Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, odsek za termotehniku. Bogato radno iskustvo stekao je radeći u kompanijama Gec Alsthom, Janko Lisjak i Termoinženjering.

Od 2002. godine priključuje se radu u Ministarstvu rudarstva i energetike i novoosnovanoj Agenciji za energetsku efikasnost Republike Srbije, kao savetnik za energetsku efikasnost u zgradarstvu. Obučavan od strane stručnjaka Svetske banke, Evropske agencije za rekonstrukciju, Norveške grupe za EE , danske kompanije CarlBro, Energetskog instituta Catalonia i mnogih drugih svetski priznatih kompanija u oblasti EE.

Rukovodio projektima finansiranih od strane EAR po procedurama EU guidlines: Obuka „Train the trainers“ srpskih stručnjaka za izradu energetskih bilansa u zgradama i Demonstracioni projekat EE u javnim zgradama, kao i projektima finansiranih od starne i po procedurama WB: EE u školama i bolnicama sa rekonstrukcijom 30 objekata.

Svoje usavršavanje nastavlja u Jedinici za implementaciju u okviru Ministarstva zdravlja Republike Srbije za realizaciju projekta „Serbian Health project“ koji je finansiran od strane Svetske banke.

Bogato iskustvo u rukovođenju projektima, nabavkama po procedurama WB, EIB uz dodatno usavršavanje u Fidic uslovima ugovaranja nastavlja se u Termoinženjeringu gde predvodi tim za prodaju i ugovaranje i koji je realizovano više desetina kapitalnih projekata kao što su izgradnja fabrike Michelin Tigar Tyres u Pirotu, Contitech u Subotici, Pharmaswiss i Galenika u Zemunu itd.