Upravni odbor

Vesna Prodanović

Predsednica Upravnog odbora

Vesna Prodanović je diplomirala na mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i kasnije je stekla zvanje master certificate na Univerzitetu George Vashington iz oblasti upravljanja projektima. Ona je sertifikovani rukovodilac projekta – PMP.

Nakon što je prethodnih 25 godina provela u gradjevinskoj kompaniji Energoprojekt, gde je u jednom periodu obavljala funkciju Izvršnog direktora za operativne poslove, pridružila se Bechtel-u 2018. godine, na mestu zamenika direktora projekta.

Za vreme svog boravka u Energoprojektu, Vesna je radila na projektovanju, izgradnji i realizaciji projekata kao inženjer, koordinator, rukovodilac gradilišta i projekata i direktor projekata na projektima u Srbiji, Rusiji, Nigeriji i Belorusiji – Turistički kompleks „Hyatt Regency Crni vrh“; Klinički centar Srbije Beograd; US Steel – Sartid; Fabrika duvana Monus Inđija; Tržni centar “Delta City”; Univerzitetski stambeni kompleks „Belville“; Rekonstrukcija topionice i izgradnja nove fabrike sumporne kiseline – RTB Bor, Banka Kazanj, Almetjevsk, Farmaceutska fabrika Tiumen, Rusija; Fabrika duvana u Nigeriji; tri bolnice na Jamajci; Zgrada parlamenta u Nigeriji; Energocenter Minsk.

Vesna je članica SMEITS, PMI, PMI Serbia.

Govori engleski, ruski i nemački jezik.

Nikola Matić

Potpredsednik Upravnog odbora

Nikola Matić je kvalifikovani inženjer sa preko 25 godina iskustva u oblasti infrastrukturnog projektovanja i izgradnje. Naročito je iskusan u domenu multidisciplinarnih projekata koji integrišu različite stručne elemente po FIDIC Modelima ugovora.

Njegovo iskustvo obuhvata planiranje kopnenog saobraćaja i projektovanje potrebne prateće infrastrukture, uključujući i samu izgradnju.

Ima veliko iskustvo u pregovaranju, posredovanju, upravljanju potraživanjima i ugovorima, kao i rešavanju problema na regionalnim projektima.

Pored upravljanja kompanijama VMS i DNEC, odgovoran je za sve aspekte nadzora gradnje, za upravljanje građevinskim ugovorima po različitim modelima FIDIC Uslova Ugovora.

Suosnivač je i član Upravnog odbora nacionalne FIDIC Asocijacije u Srbiji, Udruženja inženjera konsultanata Srbije-ACES

Od septembra 2015. godine, kao član Upravnog odbora u EFCA (Evropsko udruženje inženjera konsultanata), pored redovnih aktivnosti, odgovoran je za vođenje grupe Future Trends, novoosnovanog EFCA podkomiteta.

U proteklih 15 godina, g. Matić je bio uključen u brojne slučajeve i treninge koji su obrađivali različite aspekte korišćenja FIDIC-a na projektima – pravne, tehničke, odštetne zahteve i rešavanje sporova.

Branislav Simović

Član Upravnog odbora

Branislav ima dinamičnu tridesetogodišnju karijeru u vodećim međunarodnim građevinskim kompanijama širom jugoistočne Azije, Australije, srednjeg istoka i Evrope. Učestvovao je u projektima izgradnje velikih i prestižnih zgrada i infrastruktura, kao što su: Zastava-FIAT, Univerzijada 2009 – Blok 67, Porto Montenegro, trgovinski centar Osijek Porta Nova, Projekat Liman Park, Atlas Capital Centar, IT park Indjija, Beograd na vodi.

Branislav ima iscrpno znanje vezano za građevinu i aktivnosti razvoja gradilišta – od projektovanja do sprovođenja i procene. Poznaje zahteve planiranja građevinskih projekata, procenu troškova, pisanje specifikacija, šifre i standarde gradilišta i tehnike kontrole, poznaje finansijske procedure kako bi se troškovi projekta držali pod kontrolom. Stručnjak je za pripremu programa garancije kvaliteta na projektima, za pripremu i sprovođenje politika, procedura, praksi u upravljanju kvalitetom projektovanja i izgradnje.

Član je Upravnog odbora Udruženja inženjera konsultanata Srbije od samog osnivanja 2009, i bio je predsednik UO u period od 2015-2017.

Branislav je u periodu od 2006. do 2009. godine, kao regionalni direktor kompanije MACE aktivno učestvovao u FIDIC aktivnostima. Pod njegovom inicijativom kompanija MACE promovisala je FIDIC metodologiju u Srbiji, a potom i učestvovala u samom osnivanju ACES-a kao nacionalne asocijacije. Branislav je takođe Korporativni član, licencirani inženjer i član Udruženja inženjera pri građevinskom fakultetu u Australiji, NPER, član Udruženja profesionalnih inženjera, Australija, član Udruženja za kvalitet za Australiju i Aziju, član Instituta za garanciju kvaliteta – London, UK, član Nacionalnog odbora za bezbednost, Australija, član Američkog društva inženjera za bezbednost, SAD i član Srpske inženjerske komore, Srbija.

Od septembra 2017. godine Branislav Simović preuzima funkciju konsultanta u kompaniji Hill International.

Dragana Čukić

Član Upravnog odbora

Diplomirala je i magistrirala na Građevinskom fakultetu u Beogradu – odsek za konstrukcije, gde je i nastavila profesionalno angažovanje kao asistent na Katedri za metalne konstrukcije, sve do 2006. godine.

Tokom akademske karijere, bila je aktivni učesnik u radu, predsednik Nadornog odbora  i član Predsedništva JDGK (Jugoslovenskog društva građevinskih konstruktera), od koga je dobila i priznanje kao zaslužni član. Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova, kao i koautor monografije „Metalne konstrukcije“ . Kao projektant, učestvovala je u izradi većeg broja projekata čeličnih konstrukcija, a jedan je od pokretača i aktivnih učesnika u realizaciji uvođenja Evrokodova u našu građevinsku praksu.

Od 2000. godine razvija bogatu karijeru u oblasti upravljanja projektima i razvoja projekata nekretnina, radeći na realizaciji jednog od najvećeg portfolia nekretnina u regionu u okviru kompanije Delta, najveće privatne kompanije u Srbiji, obavljajući funkcije Projekt menadžera, zatim Direktora razvoja Delta Real Estate, Direktora Delta Investa, sve do Generalnog direktora Delta Real Estate i člana Borda direktora Delta Holdinga .

Od avgusta 2011. godine sa partnerima osniva sopstvenu JAI Development&Consulting čija je osnovna delatnost usmerena na investicije i konsalting u oblasti obnovljivih izvora energije i nekretnina.

Saša Trajković

Član Upravnog odbora

Saša Trajković je diplomirani inženjer građevine, direktor  i vlasnik Preduzeća za pružanje usluga STMG Consultancy d.o.o. Beograd, vodeće konsultantske kuće u oblasti građevinarstva u regionu. Saša poseduje radno iskustvo od preko 26 godina u vođenju projekata izgradnje  poslovnih i stambenih objekata, tržnih centara, itd. Radeći na kapitalnim projektima, Saša je razvio liderske sposobnosti i izgradio odnos sa klijentima koji se zasniva na razumevanju, zajednikom interesu i već dokazanom uspehu.

U svojoj profesionalnoj karijeri, Saša je stekao značajno znanje, stručnost i iskustvo u oblasti inženjerskog konsaltinga, kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu.

STMG Srbija i STMG Hrvatska predstavljaju sedišta za poslovanje u regionu – na području Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, i Bosne i Hercegovine. STMG kao firma koja se bavi inženjerskim konsaltingom, pruža usluge upravljanja projektom i troškovima, nadzora projektnog finansiranja, tehničke ekspertize pri transakcijama i refinansiranju projekata, pruža podršku u arbitraži i sporovima u oblasti građevinarstva, domaćim i stranim investitorima, korporacijama i bankama.

Nikola Pavlović

Član Upravnog odbora

Zvanje master inženjer građevinarstva stekao je na odseku za konstrukcije Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od 2015. godine je sertifikovani PMP („Project Management Professional“). Trenutno se nalazi na poziciji Direktora za marketing, tehničku pripremu i razvoj u Energoprojekt Visokogradnja a.d., vodećoj građevinskoj kompaniji u jugoistočnoj Evropi, koja je izgradila brojne složene projekte u preko 50 zemalja u svetu.

Tokom svoje karijere, bavio se izgradnjom visokih objekata i objekata za industrijsku namenu na međunarodnim projektima. Specijalizovao se za pregovaranje, ugovaranje, upravljanje FIDIC ugovorima, pripremu i odbranu odštetnih zahteva u građevinarstvu. FIDIC uslovima ugovaranja se aktivno bavi od početka svoje karijere. Od 2019. godine drži lokalne obuke za FIDIC pod okriljem ACES-a.

Član je Inženjerske komore Srbije i poseduje licence za projektovanje i izvođenje radova. Član je PMI („Project Management Institute“) i PMI Srbija. Suosnivač je portala koji se bavi odštetnim zahtevima u građevinarstvu www.construction-claim.com.

Tečno govori engleski jezik.

Ivana Panić

Član Upravnog odbora

Ivana Panić je partner u kancelariji Moravčević Vojnović i partneri u saradnju sa Schoenherr specijalizovana prvenstveno za pravo nepokretnosti, odnosno građevinsko pravo sa fokusom na FIDIC modele ugovora, kao i arbitražno pravo. S obzirom na to da je građevinsko pravo/FIDIC njeno glavno područje ekspertize, Ivana je bila uključena u brojne FIDIC građevinske projekte na različitim stranama (investitori, izvođači i podizvođači) u raznovrsnim industrijama, kao što su izgradnja i finansiranje autoputa, hotela i turističkih kompleksa. Pored toga, Ivana je i lokalni FIDIC trener u Udruženju inženjera konsultanata Srbije (ACES), a ima i više od 10 godina iskustva u građevinskoj industriji.