Nikola Matić

Potpredsednik Upravnog odbora

Nikola Matić je kvalifikovani inženjer sa preko 25 godina iskustva u oblasti infrastrukturnog projektovanja i izgradnje. Naročito je iskusan u domenu multidisciplinarnih projekata koji integrišu različite stručne elemente po FIDIC Modelima ugovora.

Njegovo iskustvo obuhvata planiranje kopnenog saobraćaja i projektovanje potrebne prateće infrastrukture, uključujući i samu izgradnju.

Ima veliko iskustvo u pregovaranju, posredovanju, upravljanju potraživanjima i ugovorima, kao i rešavanju problema na regionalnim projektima.

Pored upravljanja kompanijama VMS i DNEC, odgovoran je za sve aspekte nadzora gradnje, za upravljanje građevinskim ugovorima po različitim modelima FIDIC Uslova Ugovora.

Suosnivač je i član Upravnog odbora nacionalne FIDIC Asocijacije u Srbiji, Udruženja inženjera konsultanata Srbije-ACES

Od septembra 2015. godine, kao član Upravnog odbora u EFCA (Evropsko udruženje inženjera konsultanata), pored redovnih aktivnosti, odgovoran je za vođenje grupe Future Trends, novoosnovanog EFCA podkomiteta.

U proteklih 15 godina, g. Matić je bio uključen u brojne slučajeve i treninge koji su obrađivali različite aspekte korišćenja FIDIC-a na projektima – pravne, tehničke, odštetne zahteve i rešavanje sporova.