Branislav Simović

Član Upravnog odbora

Branislav ima dinamičnu tridesetogodišnju karijeru u vodećim međunarodnim građevinskim kompanijama širom jugoistočne Azije, Australije, srednjeg istoka i Evrope. Učestvovao je u projektima izgradnje velikih i prestižnih zgrada i infrastruktura, kao što su: Zastava-FIAT, Univerzijada 2009 – Blok 67, Porto Montenegro, trgovinski centar Osijek Porta Nova, Projekat Liman Park, Atlas Capital Centar, IT park Indjija, Beograd na vodi.

Branislav ima iscrpno znanje vezano za građevinu i aktivnosti razvoja gradilišta – od projektovanja do sprovođenja i procene. Poznaje zahteve planiranja građevinskih projekata, procenu troškova, pisanje specifikacija, šifre i standarde gradilišta i tehnike kontrole, poznaje finansijske procedure kako bi se troškovi projekta držali pod kontrolom. Stručnjak je za pripremu programa garancije kvaliteta na projektima, za pripremu i sprovođenje politika, procedura, praksi u upravljanju kvalitetom projektovanja i izgradnje.

Član je Upravnog odbora Udruženja inženjera konsultanata Srbije od samog osnivanja 2009, i bio je predsednik UO u period od 2015-2017.

Branislav je u periodu od 2006. do 2009. godine, kao regionalni direktor kompanije MACE aktivno učestvovao u FIDIC aktivnostima. Pod njegovom inicijativom kompanija MACE promovisala je FIDIC metodologiju u Srbiji, a potom i učestvovala u samom osnivanju ACES-a kao nacionalne asocijacije. Branislav je takođe Korporativni član, licencirani inženjer i član Udruženja inženjera pri građevinskom fakultetu u Australiji, NPER, član Udruženja profesionalnih inženjera, Australija, član Udruženja za kvalitet za Australiju i Aziju, član Instituta za garanciju kvaliteta – London, UK, član Nacionalnog odbora za bezbednost, Australija, član Američkog društva inženjera za bezbednost, SAD i član Srpske inženjerske komore, Srbija.

Od septembra 2017. godine Branislav Simović preuzima funkciju konsultanta u kompaniji Hill International.