ACES za studente: Međunarodna Konferencija „CONSTRUCTION 17“

16. 10. 2017.

Veliko nam je zadovoljstvo da i ove godine kao nacionalna FIDIC asocijacija u Srbiji podržimo internacionalnu studentsku konferenciju “CoNStruction”Studentska  unija Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad već dugi niz godina podiže nivo studentskog organizovanja i kvalitet neformalnog obrazovanju, i u periodu od 26-30. oktobra 2017. godine po drugi put u Novom Sadu organizuje manifestaciju pod nazivom “CoNStruction17”.

“CoNStruction” okuplja studente građevinarstva iz celog sveta u cilju poboljšanja znanja u ovoj oblasti, omogućava studentima da stiču znanje van nastavnih aktivnosti, pokažu stečeno znanje kroz takmičenje i šire poznanstva u oblasti građevinarstva, kako lokalna tako i međunarodna.
Rezultati jedne ovakve manifestacije jesu čvršće veze i bolja saradnja između učesnika bez obzira na njihovu udaljenost, mnoštvo novih saznanja i nastanak novih ideja i projekata iz date oblasti, doprinos visokom obrazovanju kao i uspostavljanje duge saradnje i prijateljstva.

Pored stručnih predavanja, radionica i obilazaka gradilišta, učesnici će imati priliku i da pokažu nivo stečenog znanja na njihovim Univerzitetima, u oblasti Organizacije građenja. Timovima do 3 studenta, biće poslat projekat 2 nedelje pre početka konferencije koji će imati priliku da prezentuju na samoj konferenciji. Projekti će biti pregledani od strane Katedre za organizaciju i tehnologiju građenja.

ACES će najbolje takmičare nagraditi kompletnim učešćem pobedničkog tima na lokalnoj obuci – “FIDIC Ugovori – Primena na projektima” koja će se održati u novembru 2017. godine u Novom Sadu.

Mislili smo i na inostrane učesnike, i u tom slučaju ACES najboljim studentima iz inostranstva poklanja tri kompleta FIDIC Izdanja koja su dvojezična.

Sve dodatne informacije o ovoj manifestaciji možete pronaći na zvaničnom sajtu.