ACESУдружење инжењера консултаната Србије

  • FIDIC
  • EFCA

National Member Association

EFCA

EFCA

EFCA (European Federation of Engineering Consultancy Associations) је једино Удружење у Европи које представља инжењеринг консалтинг сектор и сродне професионалне услуге, која запошљава милион радника, од којих су већина веома стручни у велиом броју дисциплина. EFCA представља FIDIC у Европи и окупља 28 националних консултантско инжењерских Асоцијација из разних европских земаља.

Циљеви ове организације су стварање позитивног утицаја на законодавство Европске уније у циљу повећања конкурентности и промоцију транспарентних поступака и процедура јавних набавки, као и имплементацију  ЕЦ стандарда у земљама чланицама.

Мисија EFCA- е је да промовише европску консалтинг индустију у Европи и на међународном плану и да је представља у европским институцијама.

EFCA има за циљ подршку институцијама EU- као посредник стручних знања, помоћ Удружењима чланицама при остваривању заједничких европских циљева, комуникација ставова инжењера консултаната екстерно  европским институцијама и агенцијама и интерно националним асоцијацијама- чланицама, успостављање савеза / партнерства са другим интересним групацијама.

ACES је поднео захтев за чланство у ЕФЦА почетком 2010 који је званично одобрен од стране Управног одбора EFCA у мају 2010. Чланство ACES- а, наше националне Асоцијације инжењера консултаната у EFCA, омогућава српским предузећима да успоставе везе кроз ACES са европским стручњацима у овом сектору привреде, и омогућава пренос знања и могућности за пословну сарадњу.

Пошаљи пријатељу

progress ajax_processing_msg